Als je van plan bent om een Franse Hangoor aan te schaffen, dan kun je een fokker in de buurt vragen of hij of zij, jongen heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan kent de fokker wellicht iemand in jou omgeving die wel jongen heeft. Sommige fokkers werken met wachtlijsten andere niet. Wees er op bedacht dat je niet zomaar een Franse Hangoor op bestelling kunt krijgen. Sommige mensen staan ruim een half jaar op een wachtlijst. Het seizoen waarin de jongen worden geboren is maart t/m juni.
Verzeker je ervan dat je je franse hangoor haalt bij een fokker die minimaal is aangesloten bij een kleindiervereniging en de KLN. Vraag hier gerust naar. Een serieuze fokker zal dit niet vervelend vinden.  Een serieuze fokker die let op type en bouw, selecteerd dieren op afwijkingen Dus je snapt dat een serieuze fokker niet iemand is met 2 of 3 franse hangoren!! Dan spreken we over iemand die een "gelegenheids nestje" heeft. Een grote fokker met veel dieren betekend nog niet dat het een goeie fokker is. vertrouw op je gevoel, mooie verzorgde dieren, nette schone hokken, vers eten en drinken een verzorgde indruk en verstand van zaken is iets wat een goei fokker maakt. Een tip om de ervaren fokkers te onderscheiden van de beginnende. Vaak zie je bij de beginnende fokkers allerlei verschillende kleuren, logies want dat is leuker en in de loop van de jaren zie je dat mensen overstappen wat belangrijk is ...kleur bij kleur houden.  Daar zie je bij de ervare fokkers vaak een verschil die zullen stallen hebben met 1 en dezelfde kleur , want met 1 ram en 1 voedster in de zelfde kleur ben je niet in staat om te selecteren. 
Als je je franse hangoor gaat ophalen let dan op:

-        mooie heldere ogen, geen beschadigingen.
-        Geen vieze kont / vacht wat kan duiden op diaree. Bij diaree, niet meenemen!!
-        Check samen met de fokker het geslacht, laat het desnoods uitleggen het verschil.
-        Check samen de tanden dat ze goed staan. ( ondertanden net achter de voortanden) en niet te lang zijn.
       Bij lange tanden, niet meenemen!
-        Check de oren op mooie schonen oren ( geen mijt) en tatoeages.
-        Let op kale plekken met schilfertjes ( mijt) dan ook niet meenemen
-        Zorg ervoor dat je bijde ouders te zien krijgt, en als dit niet mogelijk is vraag dan door waarom ouders  er niet zijn.
-        Ga je franse hangoor ophalen liefst zonder kinderen dat als je het niet vertrouwd je
          iets makkelijker nee  kunt zeggen!
-        Mooie volle rug je mag de werveltjes niet voelen!! voel de andere jonge uit het nest en voel het verschil.
fransehangoren.com 2010. All rights reserved

AANSCHAF FRANSE HANGOOR
HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL