Franse hangoren of andere konijnen zijn net als mensen, heel verschillend en ook in hun behoeftes, de een is rustig de ander is druk. De ene is gek op spelen en verbouwd zijn hele hok, knaagt overal aan en rukt de planken uit het hok terwijl de andere de hele dag lekker luiert en liever bezig is zich zelf te wassen.
Zo is dan ook het ene konijn zeer geÔnteresseerd in een kartonnen doos verbouwen en de ander zal hem links laten liggen.
Dus het zal voor jou als eigenaar even uitproberen zijn waar jou konijn behoefte aan heeft en waar je hem wel of geen plezier mee doet.
In de winkel zijn tal van speelgoedjes en snoepjes te koop. Sommige aan te bevelen andere weer overdreven of ronduit gevaarlijk.
Je kan er natuurlijk een hoop geld aan uit geven maar voor het konijn maakt het niet zoveel uit wat je nu doet.  Hier een aantal tips om je konijn van speelgoed te voorzien, die zowel zelf te maken zijn als te koop zijn in de winkel.

Zelf maken:
- Lege kartonnen dozen of verpakkingen.
- Fruitbomen hout, boomstronk / stam
- WC rollen of keukenrollen of ander kartonnen buizen
- Telefoonboeken, wehkamp, gouden gids etc.
- Maak een prop kranten, papier met daarin wat zonnebloempitten!
- Gewoon simpel weg een krant om te scheuren.
- Een doos met snippers om te graven
- Een buis met daarin kranten halverwege gepropt om de graaf behoefte te bevredigen
- Maar je kunt natuurlijk een heleboel dingen zelf bedenken.

Aan knuffel dieren of grote ballen geef ik persoonlijk niet de voorkeur omdat de geslachtsdrift van de nijnen hierdoor erg gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt het sproeien en het rijden en de dominantie erg gestimuleerd .

Te kopen speeltjes:
- Hooi ballen
- Houten huisjes en tunnels
- Snoep ballen, ze rollen het balletje en elke keer als het een omwenteling maakt over het gat heen komt er een zonnebloempitje uit.
- Knaag/ rammelaars
- Knaag houtjes / speelgoed.
- Vinyl tunnels waar ze door kunnen lopen en waar ze in kunnen graven ( stop een krant halverwege)
- intelligentie spelletjes !
- mandjes


tuigjes
Tuigjes om ze uit wandelen te nemen, laat je konijn nooit, maar dan ook nooit onbewaakt aan de tuig of riem, hij kan zich makkelijk ophangen of verwonden ( poten breken).


tuigjes hebben alleen toegevoegde waarde als het konijn nooit los kan lopen alleen onder begeleiding van een tuigje dan zal het konijn het tuigje leuk vinden en associŽren met vrijheid lekker gras eten etc.
Het werk niet als bij een hond, een mens laat een hond uit...een konijn laat de mens uit en je bent gewoon begeleider van je konijn. een ruk aan de riem geven zodat hij een andere kant op loopt werkt niet, dat zul je met optillen of zachte begeleiding van je handen moeten doen. 


© fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN SPEELGOED

HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL