HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL

Franse hangoren moeten altijd volop hooi tot hun beschikking hebben. Doordat ze 6000 kauw bewegingen op een dag maken blijft hun gebit in goede conditie en krijgen de darmen veel vezels aangeboden waardoor de darmen optimaal blijven functioneren. Als konijnen slecht hooi eten wil dit niet zeggen dat ze ongezond zijn maar zul je zien dat bij een periode van zwakte of ziek zijn  een konijn sneller omkiept dan een konijn wat veel hooi eet. Een goede hooi eter is per definitie gezonder. Stimuleer hem van jongs af aan goed hooi te eten.

Bied hem altijd mooi schoon hooi aan zonder onkruiden erin wat niet geel is maar ook niet super groen is ( te eiwit rijk) het moet er een beetje tussenin zitten. Zie 1e plaatje.
Vind het konijn het hooi niet interessant probeer eerst wat verschillende merken / pakken hooi. Is de intresse er nog niet? Ga dan  dit interessant maken door het hooi te verrijken door kruiden. Je kunt b.v ook paardenbloem hooi kopen of kamille hooi. Maar dit is hooi met kamille erover gesprenkeld bestaat natuurlijk enkel uit hooi met kamille. Je kunt dit natuurlijk ook zelf maken door de kruiden die jou konijn lekker vind of nog beter een compleet kruiden mengsel aan te bieden waardoor het konijn een zeer gevarieerd aanbod aan vezels en mineralen, vitamine binnen krijgt.  Doordat het gevarieerd is zal er altijd iets tussen zitten wat hij lekker vind en daardoor het hooi sneller consumeren dan het kamille hooi of paardenbloem hooi.
Hierin heb je natuurlijk heel veel variatie.

Hieronder vind je een heleboel voorbeelden van compleet hooi en de kruiden die je over het hooi zelf verdeelt. Nogmaals de tonnen met verschillende kruiden zijn hierin het beste.
Eet je konijn nu helemaal geen hooi ga je Timothy hooi proberen dit is gras van een andere plantsoort die wat eiwitrijker is waardoor het konijn het net wat interessanter vind. Het eiwit gehalte is iets hoger, dit zien we liever iets lager maar geen hooi is vele malen slechter dan eiwitrijk hooi eten dus dan deze keuze. Maar alleen als je konijn geen ander hooi en of kruiden eet.

fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN HOOI

losse kruiden :

complete kruiden:

compleet hooi:

Timothy hooi: