HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
fawn kleur, geel en  oranje

De kleur definitie van fawn zoals die in de standaard staat beschreven is:

De kleur is een lichtgele kleur welke overtrokken is met een lichte zwarte ticking. Op de borst en flanken komt deze ticking in mindere mate voor. De snorharen zijn geel. De buikkleur is wit tot aan de wortel, ook de onderkant van de staart is wit. De nagel zijn hoornkleurig. De oogkleur is donkerbruin.
De tussenkleur is geel en wordt naar de haarwortel lichter. De grondkleur is wit tot roomkleurig.


De kleur definitie van geel zoals die in de standaard staat beschreven is:

De dekkleur is zuiver geel, van neuspunt tot staarteinde egaal, met uitzondering van de kaakranden, de oogringen, alsook de binnenkant van de achterbenen welke wit zijn. De gele kleur is vrij van ticking, de oorranden mogen geen zwarte omzoming tonen. De snorharen zijn eveneens geel, de ogen zijn bruin, de nagels hoornkleurig. De buikkleur is wit tot aan de wortel, ook de onderkant van de staart is wit.
De tussenkleur volgt de dekkleur zo ver mogelijk. Hoe dieper zich het geel naar de wortel uitstrekt, hoe beter. De grondkleur is wit tot roomkleurig.

Lichte fouten: Enkele anders gekleurde haren of haartoppen. Iets rode dekkleur. Zeer vage banden op de voorbenen. Ongelijke dekkleur. Iets zwarte omzoming van de oren. Buikkleur iets geel. Enkele witte snorharen.

Zware fouten: Te zwarte omzoming van de oren. Te veel anders gekleurde haren of haartoppen. Witte strepen op de voorbenen. Te sterke gele buikkleur.


De kleur definitie van oranje zoals die in de standaard staat beschreven is:

De oranje kleurige FH die in nederland is heeft een wildfactor ( witte buik) dus als die erkend zal gaan worden zal dit geen oranje gaan heten.
De dekkleur is warm oranje-rood. Deze kleur strekt zich egaal uit over het hele lichaam. De buikkleur volgt de dekkleur, maar is wat zachter van tint. De snorharen moeten een oranje-rood pigment vertonen. De nagels zijn donker- hoornkleurig. De oogkleur is donkerbruin.

De tussenkleur volgt de warme rode dekkleur zover mogelijk en moet zich tot de haarwortels uitstrekken. Hoe dieper deze kleur zich uitstrekt, des te waardevoller is het dier.

Lichte fouten: Enkele anders gekleurde haren of topharen. Iets minder warm oranje dekkleur. Iets zwakkere tussenkleur. Zeer vage lichte banden op de voorbenen. Ongelijke dekkleur. Iets zwarte omzoming van de oren. Iets zwakke buikkleur. Enkele witte snorharen. Iets ticking op de achterhand.

Zware fouten. Te zwarte omzoming van de oren. Te veel anders gekleurde haren of haartoppen. Witte strepen op de voorbenen. Te veel naar geel overhellende dek en tussenkleur. Witte of bijna witgekleurde buik.
fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN FAWN