HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Een franse hangoor binnen huisvesten is super leuk!!  zeker de eerste maanden is het een aanrader je zet hem goed naar je hand en leert hem echt kennen en de interactie tussen jou en je fransoos is groot. Ze zijn heel makkelijk zindelijk te krijgen , zie "FH en zindelijkheid "en daardoor erg makkelijk als huisdier.  Het nadeel is het verharen dat is erg sterk bij een FH dus vaak buiten borstelen alles wat je in je borstel hebt zit niet in je huiskamer! En elke dag stofzuigen rond de kooi is geen overbodige luxe met een FH in huis.  Maar ik die een hekel heb aan huishouden vindt nog ( bleh) dat het de moeite waard is!

Je snapt dat Franse hangoren toch een iets andere huisvesting nodig hebben als een standaard draadkooi voor kleine konijnen.  Een groter zelfgemaakt hok en een uur of langer de poten strekken per dag is aan te bevelen.  een hok van 125 bij 80 is toch een minimale afmeting. Als je hem eens een weekendje op moet sluiten.
Bij enkele kan een FH dag en nacht los maar in de praktijk is het beter hem alleen los te laten als je thuis bent om toezicht te houden.  De eerste maanden is een FH best actief, maar zodra de volwassen leeftijd van 8 maanden is bereikt wordt hij beduidend rustiger en zal met een uur actief doen per dag zijn limit hebben bereikt.
Je hebt met hokken helaas niet zoveel keus. met bv. buiten rennen kun je een leuk stukje in je huis afbakenen met een stuk zijl op de vloer zodat je in een oogwenk een leuk hok met een grotere afmeting dan de standaard draadkooien die eigenlijk te klein zijn. Hieronder vindt je wat voorbeelden hoe dit te realiseren is van kooien en rennen.

90 a 100 cm is toch wel de gewenste hoogte.
Open van boven is natuurlijk lekker makkelijk voor het schoonmaken en een aai over zijn bol te geven.

En zorg dat je draden zijn weggewerkt.
FH EN BINNEN
fransehangoren.com 2010. All rights reserved