HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Een Franse hangoor heeft een mooie staat die bestaat uit 7 staart beentjes. deze staartbeentjes kunnen onderling van elkaar bewegen maar wordt strak en stijf gedragen en wordt vaak alleen bewogen indien nodig, naar benden, boven of opzij.

UIteraard kunnen hier uitzondering ontstaan en kan een konijn ook een kwispel staart hebben. Erg grappig maar op een tentoonstelling wordt dit met een Onvoldoende bekroont. Zo ook een scheefstand van een staart.


Sommige Franse hangoren willen wel eens hun staart opeten.
Vaak treft het hier een "trauma wond". Ken je het gevoel dat je een keer stukje van je vinger hebt afgezaagd, een snee in je hand, een botbreuk die bij koud weer soms gaat opspelen? Een zeurend rot gevoel waar je als intelligent wezen jezelf over heen kunt zetten want je weet tenslotte waar het vandaan komt.
Een konijn kan dit niet en probeert weg te lopen van dit gevoel, uiteraard lukt dit niet en gaat zitten vreten aan zijn staart waar hij een keer een breuk of een wondje heeft gehad. Hij eet net zo lang door totdat het  gevoel weg is,  of vervangen is door andere pijn.  Als het weg is het "rot gevoel" zal het bijten stoppen. Als het tijdelijk verdoofd is of niet ver genoeg is af gegeten komt het gevoel terug en bijt hij er opnieuw een stuk af.
Uiteraard schrik je enorm en ren je gelijk naar de dierenarts.  Ik heb het heel vaak meegemaakt en ik durf het af te wachten als een wond rustig is.  als hij niet lelijk of ontstoken is wacht ik af wat er gebeurt. Of het heelt en er gebeurt niks. Of hij eet er weer een stuk af en je kan het weer afwachten mits de wond rustig blijft.  Zelfs als er een stukje bot uitsteekt zal hij het zelf netjes in orde maken blijkt in de praktijk. Je kan uiteraard naar de dierenarts gaan om het stukje te amputeren en te hechten onder narcose. Het nadeel is dat de dierenarts niet weet waar hij het kan amputeren. Mijn advies is zo ver mogelijk om herhaling te voorkomen.


fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN STAART OPETEN