HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
zoals de meeste weten kunnen Franse hangoren beter tegen de kou als de warmte. Daardoor moeten we ze goed beschermen hiertegen. De meeste problemen hebben ze met de eerste extreme temperatuurs overgang en met aanhoudende hitte.  Hieronder volgen wat tips.


- konijnen in een ren kunnen lekker op tegels liggen in de schaduw, maak elk uur je tegels nat om de     warmte eruit te halen.
- laat ze los in de tuin, ze graven een kuiltje om in te liggen een diepe kuil is vaak koel
- leg een dweil of natte handdoek in de schaduw een slimmerik zal daar op gaan liggen
- een grote hondenbak neerzetten met koel water sommige hangen hun oren daarin voor verkoeling
- een cola fles uit de vriezer in het hok leggen elke dag.
- een wit nat laken boven  het hok hangen of parasol
- je konijn naar binnen halen
- een zandbak maken in de schaduw.


Zelf heb ik een nieuw artikel uitgetest en inmiddels in mijn assortiment toegevoegd waar ik heel enthousiast over ben.

De ventilator voor aan het hok! ideaal werkt op batterijen en  kan eventueel ook op het net worden aangesloten.

Ook de icool pad, ( 21 cm doorsnee) is een super ding. een schijf die je in de vriezer legt en overdag lekker in het hok, gevaarloos goedkoop en lekker koel om op te liggen, en gewoon onder de kraan schoon te maken. koop er 2 tegelijk dan kun je wisselen. Deze zijn voor franse hangoren wat aan de kleine kant en heb daarom ook een grotere ingekocht van 26 cm doorsnee. Dit exemplaar is zowel als koelelement maar ook als verwarmingselement te gebruiken. ideaal!!


Oudere of zieke konijnen moeten met de warme dagen beschermd worden tegen de groene vlieg, die eitjes op een ziek dier legt of in de aangekoekte ontlasting die aan de kont hangt. De eitjes komen uit en de larven eten zich een weg naar binnen. Dit veroorzaakt een gruwelijke dood als met dit niet op tijd ontdekt. Helaas gaat dit heel snel en niet iedereen is er op tijd bij. Als je weet dat jou konijn vaak een poep kont heeft of ziek is. zorg in ieder geval dat zijn kontje altijd schoon is en spray hem periodiek in met "anti myasis" een ivermectine oplossing ( ant parasietenmiddel) waar de groene vlieg niet van houd en zal door die geur uit de buurt blijven. Deze spray is genoeg voor een hele zomer.


fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN ZOMER
Ook de koelplaten zijn super makkelijk een koude tegel die als eigenschap heeft koel te blijven. Makkelijk, goedkoop,  onderhoudsvrij en makkelijk schoon te maken.
Dan hebben we ook nog de koelmatten deze matten hoef je niks mee te doen en blijven gewoon door de koele gel koud. Echter kunnen konijnen hier wel aan bijten en als hij lek zou gaan moet je hem weggooien, ongelukken zijn hier nog niet mee gebeurt. En ervaring leert dat ze er gek genoeg vanaf blijven.