HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Standaard omschrijving:


MIGNON
ABCde  (Int.)                AbCdG  (Duits)               
ABCde                        AbCdG


Dek- en buikkleur
De dekkleur wordt gevormd door een gele kleur die voorzien zijn van een blauwe top ( ticking). ( deze omschrijving is pas aangepast van waas naar ticking)Deze ticking dient regelmatig te zijn. De flanken, de borst, de voorzijde van de voorbenen en de buitenzijde van de achterbenen hebben de zelfde kleur. De dekkleur strekt zich uit over de kop, oren, borst, benen en bovenzijde staart. Borst en benen vertonen wat minder waas. De oorranden, kaakranden, oogranden en neusbelijning zijn roomkleurig.
De nagelkleur is hoornkleurig.
De oogkleur is blauwgrijs, de snorharen zijn blauwachtig.
Buikkleur, achterzijde voorbenen, binnenzijde achterbenen en onderzijde staart zijn wit.


Tussenkleur
De tussenkleur is geel.


Grondkleur
De grondkleur is wit tot roomkleurig. De grondkleur op de buik is wit.


Lichte fouten
Ongelijke dekkleur. Iets donkere dekkleur. Iets rode dekkleur. Het ontbreken  van waas op borst en benen.
Lichte kleur in buikkleur. Anders gekleurde snorharen.
Niet geheel zuivere grondkleur.
Zware fouten
Te veel ticking. Gekleurde buik. Kleurloze nagels.
Foutieve tussenkleur. Foutieve grondkleur.
Het ontbreken van de ticking in dekkleur anders dan op borst en benen.


----------------------------------------------------------------------------------
Ooit wel eens afgevraagd waar de naam MIGNON vandaan komt? ... Met enige trots mogen we wel zeggend dat de makers vandeze kleur ( danielle gijssel en ingrid Collignon) deze kleur zelf hebben benoemd  na wat dagen brainstormen moest deze geweldig mooie  kleur een franse naam krijgen die zijn kleur eer aan doet en die hebben we gevonden!


Mignon(bijv.nw. bijw.) als in `mignon`:
leuk, lief, aardig, sympathiek, mooi, knap, fraai, attractief, goed ogend, welgevallig, aantrekkelijk, charmant, aanlokkelijk, bekoorlijk, bevallig, schattig, enig, allerliefst, vertederend, snoezig, dottig, prettig, verleidelijk, uitnodigend, verlokkend, uitlokkend, verzoekend, leuk van uiterlijk, alleraardigst, lieflijk, snoeperig, aanvallig, geliefde, dierbare, aimabel, liefelijk, beeldig  en het lijkt een beetje op collignon!! onder het motto beetje van mezelf beetje van maggie!fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN MIGNON
In feb. 2008 stonden danielle en ik in het kleindiermagazine met 3 pagina's tellend artikel, net na de erkenning in januari waar de nijnen werden beloond met voorlopige erkenning.  Als je op het artikel klikt kun je de PDF file openen van het artikel in het kleidiermagazine waarvoor we toestemming voor plaatsing hebben gekregen va de redactie van het kleindiermagazine.
In 2009 waren de resultaten prima erg soepel gekeurd allemaal ZG op 1 G na. Een mooi resultaat. De konijnen waren allemaal aleerder gekeurt geweest en op waarde geschat. De kleur was naar mijn inziends nog wat te hard. daar we 3 stromingen hadden 1 uit blauw keer blauw grijs een 1 lijn waar fawn en 1 waar madagscar in de achtergrond zat en die laatste 2 zorgen ervoor dat de blauwe waas wat donkerder wordt. Uiteindelijk gaan we toch met deze laatste 2 door om uniformiteit te houden.
2 dames uit fawn hebben  een giga brede rug en mooie achterhand. daar ik type nu iets belangrijker vindt als kleur ga ik die eerst vastleggen.
Na de voorlopige erkenning moeten de konijnen worden meegenomen naar enspijk op de keurmeesters bijeenkomst om deze te laten zien en de keurmeesters te onderrichten wat goed en fout is. .
Ook De duitse fokkers volgen het mignon verhaal daar het hier om een volledig nieuwe kleur gaat zijn vele fokkers geintresseert hoe dit in hun lijnen te krijgen bij andere rassen zoals de duitse hangoren en nederlandse hangoordwergen.
Een bijna2 pagina's groot artikel in de PZC ( zeeuwse koerant) is toch wel het kersje op de taart.

2010 werd een zware terleurstelling waar wij de dieren erg goed vonden en hele goede reseltaten op eerder TT's hadden gedraaid werden ze nu heel zwaar gekeurt.
met  19 dieren ingezonden 2 ZG 's  1 onvoldoende en de rest  G's waar we aan de min. eis voldeden. Werdt uiteindelijk toch besloten de erkenning niet toe te kennen.2011 was een goede keuring, weer erg streng gekeurt , veel commentaar.2012 Dit keer geluk en een erg soepel keuring.  6 ZG's en 1 G   YES!!    De Def. Mignon erkenning is een feit.

Danielle is halve wegen het verhaal afgehaakt daardat ze het te druk had en te weinig dieren kon houden. Miriam corbeke  stapte halverwege het proces in  en heeft samen met mij er voor gezorgd dat de mignons erkend werden.

Ik wil aan iedereen meegeven die een nieuwe kleur ter erkenning wil brengen dat dit onmogelijk is om alleen te doen. Een kleur die al erkend is en dus maar 1 jaar hoeft voortgebracht te worden wel maar een kleur die nog niet erkend is en dus 6 goede dieren elk jaar weer is niet te doen er zit altijd wel een slecht jaar tussen en dan is het fijn dat je op collega fokkers terug kunt vallen.
Als kersje op de taart ben ik met een van mijn mignon voedsters ,Britt, Bondskampioen op de championshow te nieuwegein geworden van alle franse hangoren. Super gaaf!!