HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Hoe vervoer je hem of haar?
In een stevige katte vervoersmand, niet de allerkleinste maar een gemiddelde die je in de riemen van je auto kunt vastzetten.
Denk bij de aanschaf van een vervoermand van je franse hangoren aan de gemakken voor in de toekomst. Hij zal natuurlijk een stuk groter worden en moet gemakkelijk in het gebruik zijn. een franse hangoor zal uit zichzelf wel uit de mand komen maar niet bij de dierenarts.  Zorg dat de kooi klipjes heeft waarmee je de mand snel en makkelijk in en uit elkaar kunt halen ( het dak eraf)  test dit ook in de winkel want dit is een bron van ergernis geloof me!  Hij moet goed stevig zijn want een ( te ) grote fransoos kan richting de 8 kilo gaan waardoor de goedkoopste simpele mandjes absoluut niet meer voldoen aan wat je franse hangoor nodig heeft en veilig voor hem is. Eten en drinken aanbieden in de transporter is overbodig. Hij zal toch niet eten of drinken, tezij je hem langer als 12 uur vervoerd! Doe een handdoek op de vloer  of zaagsel maar in de praktijk licht er veel zaagsel naast de mand in je auto. En een handdoek absorbeert de plas en gooi  je zo in de was. Er zijn ook speciale onderleggers voor de mandjes te verkrijgen die je gewoon in de wasmachine en droger kunt doen. Een plukje hooi zorgt voor wat knabbel behoefte voor onderweg of een hooi blokje dat geeft minder rotzooi.  Op extreem warme dagen ga dan zo vroeg mogelijk of zo laat mogelijk weg.  Doe 2 dagen van te voren een petfles in de vriezer, rol er een theedoek omheen voordat je weggaat en leg die in de vervoersmand zodat je fransoos op de terugweg lekker gekoeld wordt door de fles, want zoals je waarschijnlijk al weet kunnen fransosen absoluut niet tegen warmte. Je hebt ook speciale vetilatoren voor aan de reismand.


Controle,
Controleer samen met je fokker de ogen, binnenkant van de oren op oormijt, kontje dat er geen diaree aan zit  en controleer de levendigheid van de franse hangoor. Check ook samen het geslacht even zodat jij en de fokker er van overtuigd zijn dat je het correcte geslacht hebt.  Controleer ook tanden dat deze niet te lang zijn, een klem gebit heeft of doorgegroeid zijn.  Bij een correct gebit staan de ondertanden net een fractie achter de voortanden zodat de ondertanden op de stifttanden naatloos aansluit. Je ziet deze stifttanden als 2 kleine witte rondjes achter de voortanden zitten.


Eten.
Neem een zak voer mee van de fokker zodat je voorlopig vooruit kan of zorg dat je op voorhand hetzelfde voer van de fokker in huis hebt gehaald.  Stap je over op ander voer ( wat niet echt verstandig is, je neemt tenslotte een risico!) of heb je b.v al een ander konijn thuis wat ander voer heeft vraag je een zak voer mee zodat je ongeveer in 10 dagen tijd kan overstappen naar je eigen voer.  Meng elke dag 10 % van je eigen voer er doorheen, de volgende dag 20% dan 30% etc…
speciaal fransehangoor vier is een aanrader hier te koop.

vragen.
Schrijf van te voren eventueele vragen op een briefje wat geloof me op de dag zelf ben je zo enthousiast dat je de helft vergeet.


vervolg: zie FH in de 1e week

© fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH OPHALEN