Een jonge Franse hangoor van 8 weken daar kun je alle kanten mee op ongeacht waar hij is geboren en opgegroeid zowel binnen als buiten . Hij krijgt met 12 weken zijn nieuwe vachtje dus haal je hem van buiten naar binnen levert dat nog geen problemen op en krijgt hij geen nieuwe wintervacht . Is hij binnen geboren en opgegroeid krijgt hij onmiddellijk een wintervachtje als je hem buiten zet, zorg wel voor een tochtvrij en warm hok.


Hou er rekening mee dat je moet kiezen voor een heel seizoen. Franse hangoren hebben een extreem dikke onderwol t.o.v. ander konijnen waardoor ze makkelijk warmte vasthouden maar ook weer moeilijk warmte kwijt kunnen. Dus plaats het konijnenhok altijd op een koele plek. Als je eenmaal voor buiten kiest moet je hem daar ook houden voor dat seizoen. Als hij eenmaal z'n wintervacht heeft ontwikkeld kun je hem niet meer naar binnen halen. Hij zou stikken van de warmte en binnen een paar uur kan hij dood gaan .Het vervelende is dat je het niet ziet aan het konijn wanneer hij het te warm gaat krijgen. Een buiten konijn kun je in de zomer naar binnen halen en houden als je wilt wisselen. In september moet je beslissen als de nazomer afgelopen is, hou ik hem binnen of doe ik hem naar buiten. Heb je hem eenmaal binnen kun je hem 's winters niet meer naar buiten doen omdat de wintervacht niet optimaal is ontwikkeld. Hij zou van de kou een verzwakte weerstand kunnen krijgen met veel gevolgen. Het kan wel maar dan moet je heel voorzichtig te werk gaan. Eerst in de bijkeuken een paar weken, dan in de garage met heel veel hooi een paar weken en dan naar buiten met heel veel hooi en een dicht tochtvrij hok waar hij zichzelf kan terugtrekken als hij het koud heeft. Andersom kan ook natuurlijk van buiten naar de schuur, dan een paar weken in de koele bijkeuken en dan in de huiskamer met en lage verwarming.


Franse hangoren kunnen enorm goed kou verdragen, beter als warmte. Ze hebben liever -20 met een dikke winterjas als + 25 met een dunne jas.
Als de temperatuur netjes met een paargraden tegelijk langzaam afloopt zodat hij zijn "jas" er op aan kan passen zal een FH die een beschut hok heeft niet opgehooit hoeven worden. Als het ineens van 10 graden naar -5 gaat in een paar dagen zal hij wat extra hooi weten te waarderen. Let wel op dat hij dan vaak gelijk onzindelijk wordt. dus bv lekker pakje hooi in de plasbak zodat hij warm in zijn plasbak zit is ook al voldoende. Wel elke dag een nieuw schoon laagje he!!


Voor het karakter is het binnenhouden van je Fransoos een echte aanrader Ze zijn zo ontzettend leuk dus mocht je twijfelen probeer hem zeker binnen te houden gezien het vriendelijke ondernemende karakter, al zou het maar voor 1 seizoen zijn.

2 FH binnen houden in huis is bijna niet te doen i.v.m. met de enorme hoeveelheid haarverlies, elke dag stofzuigen met 1 konijn is al noodzakelijk met 2 FH binnen moet je niet al te proper zijn.fransehangoren.com 2010. All rights reserved

BINNEN OF BUITEN?
HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL