HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL


Door dat het konijn 2 baarmoeder helfte heeft zie je meestal dat er 3 om 3, 4 om 4, 5 om 5 geboren worden. Als er met een baarmoederhelft wat mankeert zie je dat er 3 of 4 geboren worden. Als het goed gaat zijn het er vaak 6,7,8 dat zijn de meest voorkomende aantallen. Bij deze aantallen blijft ook vaak alles leven of een individu moet zichtbaar wat mankeren.
Vaak bij grotere nesten waar er 10 of meer worden geboren gaan er vaak veel dood ( hoeft niet) maar dat er 14 worden geboren en mamma heeft er al 4 opgeruimd( opgegeten) en jij telt er "maar 10" dan zijn het allemaal hele kleine zwakke konijntjes de bevalling is dan vaak snel gegaan kleintjes hebben de eerste melk niet gedronken en vaak blijft er dan of niks over of maar 4 of 5 b.v. Dus niet blij zijn met grote nesten.
Niet gaan bijvoeren!! Dan is de kans dat ze het redden nog kleiner. Al de jongen goed zijn dan krijgt mamma ze gewoon groot ook al zijn het er 12! Dan voed ze ze met 8 tepels gewoon een extra keer. In 2 aparte nesten leggen van 6 om 6 is dan nog een goed idee

fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN AANTALLEN