HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
bijna alle stukken die je kunt lezen ook van dierenartsen zeggen altijd dat je een abces het beste operatief kunt verwijderen. Bij een hond of kat b.v zal een abces uit zichzelf openbarsten en naar de oppervlakte komen om het lichaam uit te werken.  het is een vloeibare stinkende prut. Bij en konijn licht dat helaas anders. Het heeft niet de gewoonte om het lichaam te verlaten maar juist te verspreiden door het lijf als je niet snel handelt.  Bij openmaken zul je een kauwgomachtige witte substantie tegenkomen die er wel uit te drukken is maar overal aan de huid blijven deze witte restjes achter en gaan gewoon door met verspreiden vandaar dat het operatief wordt verwijderd. en mag werkelijk niks blijven zitten.  Helaas zitten abcessen vaak op plekken waar je moeilijk kunt bijkomen / opereren en een operatie is toch weer een risico.
Ik zelf heb hele goede ervaringen met curaclox mastitisinjector. dat is een plastiek spuit met spul die voor wonden bij rundvee wordt gebruikt van het merk eurovet.


De wond wordt open gesneden, gemaakt
goed uitgedrukt dat er niks meer uitkomt.
Dan ga je intensief...3 x peer dag zeker, alle hoeken van de wond inspuiten dus goed er in porren ( is niet leuk maar noodzakelijk) zodat de curaclox overal bij kan komen waar het abces zit ( soms dieper dan je denkt)
De wond zal vanuit binnenuit langzaam gaan dichtgroeien totdat de wond genezen is. hou de wond van buiten steeds open zolang je nog wit ziet. Wit is niet goed!!!! dus peuter de wond open en verzeker jezelf ervan dat je niks geen wit meer ziet. in de dagen / weken daarna blijf je steeds de wond bevoelen of hij niet groter of anders word en dat het abces dus niet aan het terugkomen is.


Hernaast zie je foto's van een abces in de lies. Dit kom je vaak tegen omdat ze op elkaar rijden en ook wel eens op elkaars kop waardoor de een bij de ander in zijn zaakje/ buik/ lies bijt.  De foto van boven is echt een gat van 10 bij 10 cm. in een week tijd is het al gereduceerd tot 2 bij 2 en komt er niks meer uit. Je voelt met knijpen dat de huid onder de wond lekker soepel is en geen bulten meer vertoont. Als de wond helemaal dicht is blijf je nog regelmatig na controleren of er niks onder de huid meer groeit.


curaclox is alleen verkrijgbaar bij de dierenarts!!


fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN ABSCESSEN