HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
De franse hangoor zal zijn territorium uit zetten d.m.v. keutels, kleine plasjes en geurtjes ( met de kin over voorwerpen wrijven). dat is onvermijdelijk. De eerste kennismaking met een huis zal veel opruimen zijn. heel af en toe een plasje en veel keutels.  als eenmaal de grote lijnen uit zijn gezet van zijn territorium en hij is zindelijk zal hij niet meer plassen in zijn huis alleen nog maar in zijn kooi. of  kattenbak.  D.m.v. keutels geeft hij aan dat dit zijn huis is voor andere konijnen. zodra er geen vreemde geurtjes van andere beesten zijn keutels overrulen zullen de keutels minder worden en vanzelf verdwijnen. Ruim regelmatig de keutels op door ze op de plaats te leggen waar je ze hebben wilt bv. in de kattenbak of gewoon in zijn hok. Als ze kamer klein is is een keutelplek genoeg maar bij grote ruimtes zul je een extra kattenbak nodig moeten hebben. Dat merk je vanzelf als hij op een vaste plek blijft plassen zet dan daar een bak neer met zaagsel.  Zodra jij vreemde geurtjes bij je draagt of een ander beest met interessante geurtjes in huis is geweest zal je konijn onmiddellijk met keutels gaan strooien. je voorkomt dit  bijna niet. Als je het weet kun je je handen wassen/ kleren vervangen hem in z'n hok laten.  Zit je lekker op de bank en komt hij bij je zitten en piest vervolgens op je schoot is dit natuurlijk niet echt leuk maar hij bedoeld hier mee te zeggen jij bent van mij en je hebt een vreemde geur bij je die me niet aanstaat en die moet ik verwijderen. Dus zet hem in z'n hok trek schone kleren aan en begin vrolijk opnieuw. Maar straf hem niet.
Alles in huis heeft een vaste plek en het konijn inspecteert dagelijks zijn vluchtroutes . als er iets in de weg licht wat er niet hoort, een snoer een bakje iets anders dan moet dat weg!  Dus wees niet verbaast als je schoenen aangevreten zijn als die midden in de gang staan. Op het stofzuigersnoer wat in de gang lag...
Ook is de deurmaat vaak een plek die bezaait licht met keutels....Logies de deurmaat daar vegen wij onze schoenen en daar zijn een hoop vreemde geurtjes.
Ook bv. de poten van de hond. ga jij met de hond wandelen n een gebied waar veel wilde konijnen zitten zullen de poten va de hond bijzonder lekker ruiken en licht er ineens een salvo van keutels rond de hond.
Of hij is 7 maanden het is feb. de voorjaar in zijn bol en rent rondjes om je benen van verliefd zijn en geiligheid ook dan kun je  een heleboel keutels ineens verwachten. deze zijn glimmender van kleur als de andere keutels en zijn bedoeld om jou een boodschap te brengen.

fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN GEURTJES