HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
FH zijn ideale huisdieren en goed te combineren met andere huisdieren zoals o.a. honden, katten, kippen, en uiteraard konijnen.
Met honden vormt zich alleen problemen als het konijn uit de etensbak wil eten, hou dit dan ook strikt gescheiden, en eventueel met wandelen in het buitengebied kunnen de poten van de hond naar andere konijnen ruiken waardoor het konijn steeds op de poten van de hond zal gaan "rijden" . Als rijgedrag en sproeien een probleem gaat worden kan het konijn gecastreerd worden.
Bij katten is het communicatie probleem vaak groot een poes zal een keer uithalen naar het konijn als het hem niet zint maar een konijn is niet zo slim om dit te begrijpen en zal het keer naar keer herhalen. waarna de kat waarschijnlijk uit de voeten zal maken en een veilig plekje hogerop zal zoeken zoals de kast of de tafel, gun de kat dat dan ook. Dan houden daar de problemen op.
Ook kippen zullen hun toevlucht hoger op moeten kunnen zoeken als het konijn vervelend zou kunne zijn. dus een boom in de ren of een hoge rek/ stok voor de kippen bied uitkomst.
Met cavia's is het iets moeilijker kan goed maar de voeding moet gescheiden blijven daar FH geen vit c moeten hebben en cavia's juist veel. Voederhuisjes voor de cavia bied uitkomst.  En controle op oormijt zal streng moeten worden uitgevoerd, min. 1 maal per week
fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN HUISDIEREN