HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL

Zorg dat z'n vacht klit-vrij blijft. Een FH heeft veel onderwol die eigenlijk niet mag vilten. Dus help hem in de verharings periode om hem eens extra te kammen/borstelen. Het is niet bij allemaal nodig maar elk konijn heeft weer een net iets andere haar structuur. Zijn de haren net wat langer en dikker , dan willen de haren tijdens de verharing nog wel eens in de vacht blijven hangen. Hierdoor ontstaat er vervilting. (voornamelijk op de kont.) Kammen of borstelen is tevens een ideaal controle middel om je er van te verzekeren dat een konijn geen wondjes of andere dingen mankeert. Je kunt het besten een borstel voor honden / katten kopen met van die hele fijne metalen haartjes die aan het uiteinde iets ombuigen.

maak een scheiding in het haar haak de puntjes bij de vacht er in en trek ze zo naar de uiteinde van de haar richting. je werkt van de kont naar de kop.

let ook op de borst die wil ook nog wel eens vervilten. onderop zie je een foto hoe je het konijn makkelijk kunt hanteren voor het borstelen van de wam indien nodig.

verder is het kammetje wat je onder ziet handig voor de fijne klitjes waar je moeilijk met de borstel bij kan zoals hij de liezen je kan dan voorzichtig de klitten eruit "trekken" dan is deze optil methode en hantering het makkelijkst.Nog een tip voor het kammen. als je de FH op de grond of op een grote tafel zet lopen ze eigenlijk altijd weg. als je ze op een kort tafeltje zet of iets met een bep. bladoppervlak zoals de vuilniscontainer met en deurmat er bovenop dan lopen ze gek genoeg niet weg hou ze altijd vast want een enkele halve zoolwil er wel eens afspringen maar dat zijn uitzonderingen. De container heeft ook een mooie werkhoogte.

fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH EN KAMMEN