HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL

De oren van een franse hangoor zijn mooi rond lepel vormig en hangen als lepels recht naar beneden en sieren de kop mooi. Ze moeten breed en stevig zijn van structuur van aanzet maar vooral in naar de punt toe. Hierboven zie je de punt verdeling van de lengte van de oren en de manier zoals de oren gemeten moeten worden op de tentoonstelling anno 2007.


In de oren vindt je de tatoeage nrs. van het konijn.  links 1 cijfer ( jaartal ) en 2 letters ( verenging)
en rechts 3 of 4 cijfers, het eerste cijfer is de geboorte maand en de laatste cijfers is het zoveelste konijn wat binnen die maand en binnen die vereniging getatoeŽerd is.


Verder zorgen de aders in de oren voor de warmte afgifte door het bloed sneller langs de dikke aderen te laten stomen zal er een snellere warmte afgifte plaats vinden vandaar dat als het te warm is het hard alleen maar sneller en sneller blijft pompen om de warmte kwijt te raken waardoor een hardstilstand goed mogelijk is.
verder zorgen wondjes in de oren vaak voor permanente verdikkingen in het oor, een soort erwtjes/ bobbeltjes die als ze voor de rest niet groter of dikker worden geen enkele kwaad kunnen.


verder krijgen konijnen zeldzaam oormijt, wel konijnen gehouden  in combinatie met  cavia's die hebben er sneller last van.
Mocht je franse hangoor toch oormijt hebben is een paar druppeltjes ivomac in elk oor , lekker masseren voldoende om het probleem op te lossen
© fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH EN OREN


oorlengte in cm
38
39 - 40
41 - 42
43 - 44
45
punten
2
2.5
3
2.5
2