HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Konijnen die op elkaar rijden heeft niet altijd met voortplanting te maken. Het zinnetje bij de konijnen af komt uiteraard voort uit de snelle manier van voortplanting maar ook dat konijnen altijd op elkaar rijden.  Alle sekse rijden op elkaar mannen op mannen, vrouwen op vrouwen mannen op vrouwen,  vrouwen op hun kinderen etc.  Dit heeft alles te maken met rangorde bepaling. De gene die de baas is is de berijder. Als het konijn wat bereden wordt zich onderdanig opstelt dus koest houd en zijn kop laag houd en ingetogen reageert houd het bereiden snel op dan is de boodschap duidelijk. Hier kunnen uiteraard strubbelingen ontstaan als beide konijnen de baas willen worden dan gaat berijden over in knokken.  In feb. gaan de voorjaar perikelen beginnen en zie je ineens dat het rijgedrag erger is  daar waar het altijd rustig is geweest.
Dit rijden is volledig normaal gedrag nik geks maar wij mensen willen ons er nog wel eens aan storen. meestal is dit rijden van tijdelijke aard. Het konijn wat bereden wordt heeft wat bijtwondjes in de nek en ook dit is niet erg zolang het maar geen hele grote wonden zijn.

In het stukje FH en dekken kun je 2 filmpjes zien met 2 konijnen die op elkaar rijden daaronder staat een filmpje met een gelukte dekking.fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN RIJDEN