HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Hoe weet ik of ze schijnzwanger is of niet? Dat is heel moeilijk. zelfs het konijn houd zichzelf voor de gek dus laat staan dat jij het moet weten. Zonder gekheid. Vaak weet je het wel als er natuurlijk geen ram bij heeft gezeten is het duidelijk dat ze schijnzwanger is.
Het probleem licht hem vaak in wanneer ze wel is gedekt. Als ik een van mijn Fransozen laat dekken, dan noteer ik altijd de datum waarop ik ze dek en op dat moment worden ze ook gewogen. het gewicht is ( bijna)  altijd mijn graadmeter of dat ze zwanger zijn.  Als ze na 2 weken wol gaan trekken weet je eigenlijk al dat ze schijnzwanger zijn. Wol trekken doen ze meestal net voor ( half uurtje?) of net na de bevalling met 31 dagen.  Het moeilijke is om deze cyclus van schijnzwanger zijn te doorbreken.  Het konijn denkt tenslotte dat ze zwanger is en zal de ram wegjagen als ie in der buurt komt.  Toch helpt het vaak om haar na het wol trekken dus ongeveer de 14,15,16,17e dag elke dag een keer bij de ram te zetten. Vaak lukt het in een van deze dagen. en anders gewoon uitzingen totdat ze zelf tot inkeer is gekomen dat ze niet zwanger is. Draai haar regelmatig om en kijk goed naar de kleur van haar vagina. Die is meestal licht roze, bleekjes. Is deze kleur een stuk donkerder roze richting rood. heb je kans dat ze in haar cyclus zit en kun je haar laten dekken. Op deze manier hoef ja haar niet steeds elke dag bij de ram te zetten.
Maar schijnzwanger zijn kan geen kwaad. haar conditie zal wat achteruitgaan, geef haar wat extra's maar verder kan het geen enkel kwaad voor zover ik weet. Tenzij natuurlijk deze cyclus zich elke maand herhaald. Dan zou ik toch overwegen het konijnen apart te gaan zetten, te laten helpen of de ram die in de buurt zit uit het zicht ? te halen. Ook voedsters die in groepen zitten kunnen schijnzwanger van elkaar worden, er hoeft echt geen ram in de buurt te zijn.

Als je een konijn hebt wat wel eens haar aan / in  zijn bek heeft hangen wat lijkt op dat hij of zij zichzelf kaalplukt.....maar geen nest maakt...Kijk eens naar zijn tanden!!!! Als een konijn olifantstanden heeft blijven vachtharen bij het wassen om de tanden hangen en wordt o.a daar door verraden
fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FRANSE HANGOREN EN SCHIJNZWANGER