HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
De eerste stap die je neemt als je van plan bent Franse hangoren te gaan fokken is je aansluiten bij je plaatselijke vereniging. Elke regio heeft een eigen kleindier vereniging waar je lid van kunt worden de kosten zijn zo rond de 20,- per jaar. IN de vereniging zitten mensen die allemaal ras konijnen fokken,of ras kippen , duiven, cavia's kleine  knagers, siervogels of watervogels.  De vereniging is bedoeld om deze mensen met een gezamelijjke hobbie bij elkaar te brengen. Sommige verenigingen zijn heel actief andere niet. maar meestal worden er wel hok bezoeken georganiseert dus bij elkaar kijken in de tal of informatie avonden. Ook heeft elke vereniging een tatoueerder die jou konijnen kan tatoueren.  Als je dat wilt zul je ook aan de secretaris van jou kleindier vereniging moeten vragen of hij een fokkerskaart voor je wilt aanvragen bij de KLN met dit fokkersnummer kun je bij je tatoueerder een boekje kopen, een tatoueer boekje die je in hebt gevuld elke keer als de taoueerder komt met de benodigde gegevens.  1 exemplaar blijft bij jou in je boekje zitten die je zelf bewaard en het andere exemplaar gaat mee met de taoueerder en wordt verstuurd naar het merken bureau. De kosten van het tatoueren zijn verschillen maar 40 ct gaat naar de andministratie van het merkenbureau en wordt grootendeels gebruikt voor extra prijzen op de tentoonstellingen.

op deze link vidt je alle kleindier verenigingen in nederland op provincie ondergebracht.

Als je enkel lid bent van jou klein dierenverenigig kun je als je konijnen getaoueerd zijn meedoen met de Jongdierendag van jou vereniging en de eigen show van jou vereniging.  Voor de overigen shows dien je een KLN nummer te hebben. 

Het lidmaatschap van de KLN bedraagd

Prijzen voor 2010:
Sr. lid KLN: € 15,00
Jr. lid KLN: € 7,50
Indien geen gebruik wordt gemaakt van automatische incasso komt er € 2,00 bij
Abonnement Kleindier Magazine bij acceptgirobetaling: € 34,00 (verplicht!)
bij automatische incasso € 2,50 korting
tussentijds: € 2,85 per maand of € 2,65 per maand.

Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om lid te worden van de speciaalclub. Zo'n club houd zich bezig specifiek met jou ras in ons geval is dat de hangoorfokkersclub.

De rassen die deze club vertegenwoordigen zijn :
Franse Hangoor
Engelse Hangoor
Meissner Hangoor
Duitse Hangoor
De naam van deze club is de "Hangoor fokkersclub". Het doel van de speciaalclub is om de genoemde rassen te verbeteren, ook is het de bedoeling de vriendschapsbanden tussen de fokkers van de rassen steviger aan te halen. Een maal per jaar houden zij een fokkers dag te Veenendaal, op deze dag kunnen de fokkers elkaar leren kennen en bovendien ervaringen uitwisselen over onze mooie sport. Op tentoonstellingen stellen zij prijzen beschikbaar die door de leden te winnen zijn.
de osten van dit lidmaatschap zijn:

Lid: € 11,50 per jaar
θθnmalig € 2,50 inschrijfkosten
Jeugdleden € 9,00
© fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH EN VERENIGING