HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Nagels zul je vaak voor het eerst moeten knippen als je Franse hangoor 8 maanden oud is. Door de grote van het konijn kun je niet de nagels knippen met een daarvoor bestemde konijnen nagelschaartje want die zijn gewoon te klein en niet sterk genoeg. Onderop de pagina staat een afbeelding van een correcte nagelschaar voor een franse hangoor, vlaamse reus of groot lotharinger daarnaast een nagelschaar voor een klein konijn.

Hieronder heb ik 2 optilmethodes omschreven om ze het makklijkst te hanteren om de nagels te knippen als je alleen bent links is bijna het zelfde als rechts alleen het optillen van de grond is net iets anders.

Hoe kun je het beste je Franse hangoor vasthouden als ik zijn nagels ga knippen.


til hem op zoals je hem altijd optilt, leg hem op zijn rug in je armen waardoor zijn oren tussen je elleboog en je ribbenkast kunt klemmen, hou het lijf zo horizontaal mogelijk, als hij zich op kan krullen als een bal dan zal hij met zijn achterpoten proberen zich los te krabben/ trekken . Dus klauw met je andere hand in zijn kont vacht en trek hem naar beneden dat hij zo horizontaal mogelijk ligt, ga op een stoel zitten en laat zijn kont tussen je knieŽn liggen , als je je knieŽn bij elkaar houd zal hij zich nog kunnen opkrullen. Doe je jj knieŽn iets van elkaar en zakt zijn kont er een beetje tussen licht hij zo horizontaal of zelf iets verstrekt waardoor hij het rustigste ligt.
© fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH EN NAGELS KNIPPEN
Je tilt hem gewoon op zoals jij gewent bent.Praat tegen hem als je hem optilt dan is ie minder bang, gaat ie spartelen zet hem dan gelijk neer en probeer overnieuw. 

Duw hem met de hand die onder zijn borst zit hem op zijn rug in jou oksel.

Zorg dat hij met zijn kop in jou oksel beland en probeer het zo te doen dat zijn oren vrij naar beneden hangen achter jou laat de greep niet te los worden, blijf hem stevig tevig tegen je aangedrukt houden . Hou tevens de andere hand stevig in zijn haren geklauwd zodat hij nergens naar toe kan en hem volledig onder controle houdt.


 

klem zijn kop/ oren goed vast maar zorg dat zijn neus en mond vrij blijven.


Trek je andere hand die op zijn kont zit iets naar de grond toe zodat het konijn horizontaal licht, op  zelfs een klein beetje overstrekt.Hier zie je goed dat de oren vrij achter je hangen.

Je gaat op een stoel zitten.
De hand die op de kont van het konijn zit kun je loslaten en laat de kont rusten op je schoot.


Je knieen gaan iets uit elkaar waardoor de kont iets naar beneden zakt, maar niet te heel net zover dat zijn ruggen graat horizontaal is en niet gebold.  Op deze manier licht hij het stilst en kan hij zijn poten niet gebreuekn om te trappen. Doet hij dit wel zul je de rug nog verder moeten strekken. Klem je knieen goed tegen elkaar met de achterhand van het konijn wer tussen  en je elleboog tegen je ribbenkast, zo goed dat je nu 2 handen vrij hebt om om zijn nagels te knippen