HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Franse hangoren hebben liever geen bodembedekking in hun hok, ze hebben het niet nodig omdat ze zo'n dikke vacht hebben en liggen het liefst op de koel kale vloer. Ook voor de zindelijkheid is het fijner om een kale vloer te hebben. een plasbak in het hok met de helft gevuld met vlas is voldoende. Waar je hem zet maakt niet zoveel uit voor het konijn dus zet hem neer wat jij makkelijk vind maar let op !!  eenmaal daar gezet kun je niet meer zo makkelijk wisselen. Bij de meeste FH als je de bak de andere hoek zet dan piest en keutelt ie gewoon in de oude hoek op de vloer!!
de drinkfles hang je aan het gaas ongeveer op ooghoogte als hij staat en bij een binnenhok is het het beste om de ruif aan het dak te hangen boven de plasbak. Het eet makkelijker en de rotzooi valt in de plasbak waardoor de kooi schoner blijft en er in het hok geen nieuwe absorberende plek   licht waar ze op kunnen plassen.
Een zware voerbak in de draadkooi  en eventueel speelgoed . Hou de vloerruimte lekker vrij als hij languit licht neemt hij al 90 cm in beslag!  Hou het grote speelgoed liever buiten de kooi. Het knaaghout in de kooi.
In een buiten hok geef ik de voorkeur aan een RvS voerbak die je aan de muur schroeft.

fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH EN INRICHTING HOK