HOME
TE KOOP
CONTACT
DE FRANSE HANGOOR WINKEL
Franse hangoren Hoeven nooit gewassen te worden zolang er niks bijzonders is. Een enkele keer is dit nodig bv. in geval van onderplassen. als een konijn zichzelf onderplas kan urine brand ontstaan en die zorgt voor wondjes op de huid. dus is regelmatig wassen noodzakelijk. Ook oudere konijnen die zichzelf niet meer kunnen wassen vanonder en poep blijft aan de kont hangen zul je hem moeten schoon houden om de vliegen weg te houden. Eerst goed wassen en drogen en dan de langere haren wegknippen rond de anus. Vaak zie je dit ook bij konijnen waarbij de tanden zijn getrokken.

In dit soort gevallen zijn er diverse konijnen shampoos die de huid niet irriteren maar welk grondig reinigen. Heb je niks in huis kun je beter wassen met lauwwarm water zonder iets als dat je zelf iets gaat proberen.
Hieronder zie je de hanteer techniek om de kont onder de kraan goed te wassen.

met de linker hand klauw je goed in de vacht en stuur je de kont en voorkom je dat hij gaat spartelen. hou de kop/ oren in een ijzeren greep tussen je arm en zij geklemd Hou hem zo horizontaal mogelijk dus de ruggengraat in een rechte lijn en dat hij zichzelf niet kan krommen want dan heeft hij kracht om zich los te wurmen. Dus goed die kont naar onder trekken richting het verstrekken. En met de andere hand kun je hem onder de kraan wassen. Zorg dat je een handdoek vrij hebt dat je gelijk met de hand waar je hem mee aan het wassen bent kunt afdrogen zo loop je al afdrogend er mee naar buiten en zet je hem gelijk weer rustig neer als je klaar bent met afdrogen.


fransehangoren.com 2010. All rights reserved

FH EN WASSEN